KÓSTOLÓPROGRAMJAINK

Az 1 Csepp Pálinkaház Magyarország egyetlen természetvédelmi területen elhelyezkedő pálinkaháza. A jellegzetes Fertő-parti környezetben létrehozott látvány-pálinkafőzdénk 2014-ben megkapta a Fertő-táj legszebb háza elismerést. Főzdénk családias hangulatban ötvözi a 100 éves autentikus épület méltóságát a modern feldolgozó technológiával.

Kóstolóprogramjainkon a látogatókat bevezetjük a pálinkakészítés rejtelmeibe. Bár tudjuk, hogy Magyarországon hagyományosan mindenki rendelkezik pálinkafőzési alapismeretekkel, mégis vannak jelentős különbségek a készítés módjában. A látogatás során elmondjuk és megmutatjuk, hogyan kell a gyümölcsöt feldolgozni úgy, hogy a végeredmény ne csak alkoholtartalmú ital legyen, hanem a gyümölcsillatokat, ízeket visszaadó kellemes itóka. A kóstolók során kizárólag minősített, érmes pálinkákat töltünk a poharakba. Kínálatunkban olyan különlegességek is megtalálhatók, melyek máshol nem érhetők el (pl. Zenit szőlő – Kései meggy házasított pálinka, mely 2015-ben az országos versenyen „Magyarország legjobb pálinkája” címet kapta).

A kóstolósorokat minden esetben hozzáigazítjuk a látogatók igényéhez.

1 Csepp Pálinka Kóstoló
Nagy cseppentés

NAGY CSEPPENTÉS 10 féle érmes pálinka
Gyártási folyamat bemutatása
Időtartama: cca. 2,5 óra
A kóstoló ára: 7.000 Ft / fő

Kis cseppentés

KIS CSEPPENTÉS 5 féle érmes pálinka
Gyártási folyamat bemutatása
Időtartama: cca. 1,5 óra
A kóstoló ára: 4.500 Ft / fő

A kóstolópálinkák mennyisége 2 cl.

A “kis cseppentés” választása esetén pogácsa igényelhető, míg a “nagy cseppentés” kóstolóhoz helyi termékekből álló hidegtálas étkezés (válogatás fertői szürkemarha-szalámiból, ízletes sonkákból, sajtokból, fertőhomoki paradicsom chutneyval, 1 Csepp aszalt barackkal).
A pogácsa ára: 600 Ft / fő
A hidegtál ára: 2.400 Ft / fő

Kóstolókat 6-20 fős társaságok részére tudunk lebonyolítani a Pálinkaházban, de mód van arra is, hogy kérésre tetszőleges helyszínre kitelepüljünk. Vidékről érkezőknek szükség esetén kedvezményes áron 8 főig meg tudjuk oldani az odajutást, illetve több napos környékbeli program esetén a szállásfoglalást is.

A főzdelátogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges.